TRESPA®

Plaatmaterialen van natuurlijke bronnen papier of houtvezels

Hoogwaardige plaatmaterialen voor gevelbekleding, decoratieve gevels en interieuroppervlakken.

Trespa® Izeon®

Trespa® Izeon® biedt uitkomst

Trespa® Izeon® helpt u bij het maken van de juiste keuze. Een gemakkelijk hanteerbare Trespa® plaat is nu beschikbaar in RAL-kleuren. Deze kleuren sluiten goed aan bij bestaand schilderwerk, deuren en kozijnen. Trespa® Izeon® is makkelijk te verwerken, brokkelvast en hoekzeker. U geniet van Trespa kwaliteit aan uw gevel en verzekerd zich van een geslaagde klus.

Trespa heeft enkele aanpassingen doorgevoerd binnen het Trespa® Izeon® assortiment. Drie nieuwe kleuren zijn toegevoegd en daarmee bestaat de Trespa® Izeon® lijn uit 9 RAL kleuren. Elke kleur is zorgvuldig gekozen op basis van klantvraag en de mening van professionele gebruikers. De kleuren zijn gemaakt op basis van officiële RAL-oermonsters, waardoor een goede RAL-kleur wordt gegarandeerd. Combineer nu de voordelen van Trespa met de kleuren van RAL.

Gegarandeerde productkwaliteit

Vertrouwde Trespa kwaliteit voor iedere klus. Onderhoudsvriendelijk en goed reinigbaar. Trespa® Izeon® is kras-, slag- en stootvast.
Ieder Trespa® Izeon® paneel is voorzien van een sticker die aangeeft dat het om echte Trespa gaat.

Weerstbestendig en kleurstabiel

Trespa® Izeon® presteert buitengewoon goed in de buitenlucht. Zon en regen hebben geen significant effect op het plaatoppervlak. Door hun unieke eigenschappen zijn Trespa® Izeon®-platen zeer duurzaam en hebben ze een hoge levensduur waarbij het oorspronkelijke uiterlijk behouden blijft.

Onderhoudsvriendelijk en goed reinigbaar

Trespa® Izeon®-platen hebben een gesloten structuur waardoor het oppervlak snel en eenvoudig reinigbaar is. Vervuilingen als roet, waskrijt, graffiti en zelfs permanent markers zijn gemakkelijk te verwijderen. De gesloten structuur van Trespa® Izeon®  is uniek. Materialen als vezelcement, steenvezel, baksteen en pleisterwerk kennen bijvoorbeeld allemaal een open structuur.

Kras-, slag-en stootvast

“Ieder gebouw verdient een sokkel”. Zeker op de begane grond moet een gebouw tegen een stootje kunnen. Trespa® Izeon®  is kras-, slag- en stootvast. In tegenstelling tot diverse andere platen zal Trespa® Izeon® niet beschadigd raken indien de gevel bijvoorbeeld gereinigd wordt met een hogedrukreiniger.

Trespa® Meteon®

Trespa® Meteon® is een decoratief HPL-compact materiaal met een geïntegreerd oppervlak, vervaardigd met Trespa’s unieke, bedrijfseigen technologieën, Electron Beam Curing (EBC) en Dry Forming (DF). De mix van thermohardende harsen en tot 70% op hout gebaseerde vezels, vervaardigd onder hoge druk en hoge temperaturen, resulteert in een zeer stabiele, dichte plaat met een goede sterkte–gewicht verhouding.
SPECTACULAIRE GEVELS VOOR MOOIERE GEBOUWEN
Trespa® Meteon®-panelen zijn perfect voor gebruik in innovatieve en functionele geventileerde gevelsystemen. Zowel afzonderlijk gebruikt, of als designaccent in combinatie met andere materialen, kan Trespa® Meteon® het uiterlijk van een gebouw bepalen en de onderscheidende kwaliteiten ervan benadrukken.
Trespa loopt voorop in de ontwikkeling van innovatieve bouwtechnieken. Bij geventileerde gevels gaat het om meer dan design alleen: ze bieden energie-efficiënte, duurzame eigenschappen. Een geventileerd gevelsysteem kan diverse voordelen opleveren. Ten eerste ontstaat er trek in de spouw, waardoor hitte en vocht van regen of condensatie sneller worden afgevoerd. Ten tweede blokkeert de regenwerende bekleding ook een deel van de zonnewarmte en biedt constante isolatie. Dit resulteert in een aanzienlijke reductie van de benodigde klimaatbeheersing. Ten derde blijkt hierdoor het wooncomfort te verbeteren. Bewoners vertoeven in een onderhoudsarme omgeving en de droge, comfortabele staat van het gebouw kan een positieve bijdrage leveren aan het binnenklimaat.

Onbeperkte mogelijkheden

Trespa® Meteon® is een uiterst veelzijdig materiaal. De platen zijn gemakkelijk met andere bouwmaterialen te combineren om zo unieke effecten en accenten te creëren. Dankzij een breed scala aan kleuren, afwerkingen en tactiele effecten, biedt Trespa® Meteon® fascinerende esthetica met vrijwel onbeperkte ontwerpmogelijkheden voor de nieuwe generatie gevelbekleding. Trespa® Meteon® laat zich in vele configuraties of profielen zagen en installeren.

Onderhoudsvriendelijk

Trespa® Meteon®-platen zijn robuust en reageren niet op andere stoffen, waardoor er geen extra afwerk- of beschermlagen nodig zijn. Vuil hecht amper op het gesloten, poriënvrije, dichte HPL-oppervlak, waardoor Trespa® Meteon® glad en makkelijk te reinigen blijft.

Weerstbestendig en kleurstabiel

Trespa® Meteon®-platen presteren buitengewoon goed in de buitenlucht. Zon en regen hebben geen significant effect op het plaatoppervlak. Bovendien zijn de platen vrijwel ongevoelig voor zure regen. De beste graadmeter voor de prestaties van het materiaal zijn versnelde verweringstesten. Uit recente studies blijkt dat het decoratieve oppervlak van Trespa® Meteon® onverminderd zeer hoog scoort op aspecten als UV-bestendigheid en kleurstabiliteit.

Solide en sterk

Trespa® Meteon® is een materiaal met een hoge consistentie en dichtheid, waarin bouten, schroeven en andere mechanische bevestigingsmaterialen stevig vast blijven zitten. Ondanks de hoge buig- en treksterkte en de uitstekende uitrekbestendigheid en slag- en stootvastheid van de platen, is Trespa® Meteon® gemakkelijk te bewerken en verwerken.

Trespa®Pura

Een huis is een plek waar mensen tijd doorbrengen. Een thuis is een plek waar een gezin comfortabel woont. Een plek waar je samen opgroeit en fijne herinneringen opdoet om later op terug te kijken.
Trespa Pura NFCR kan het mooie verschil maken, met hoogwaardige stroken voor gevelbekleding die uw huis voor u beschermen zodat u er nog vele jaren van kunt genieten.

Omdat Trespa Pura NFCR tegen de dagelijkse realiteit van het gezinsleven bestand is, hoeft u niet steeds meer te zeggen “kijk uit bij die muur” of “voorzichtig met die bal”. Trespa Pura NFCR is verkrijgbaar
in zes uitgesproken kleuren, met een oppervlak dat gemakkelijk met een doekje schoon te vegen is. Dankzij de hoge bestendigheid tegen weersinvloeden, vuil en krassen, laat Trespa Pura NFCR u optimaal en
onbezorgd genieten van het buitenleven met uw gezin.

Voor een blijvende eerste indruk

Herinneringen kunnen vervagen, maar Trespa Pura NFCR blijft er jaar in jaar uit mooi uitzien, omdat zon en regen vrijwel geen vat hebben op het oppervlak van dit product. Dankzij de combinatie van een op vezels gebaseerde kern en het gesloten oppervlak, is Trespa Pura NFCR ook zeer slag- en stootvast. En omdat het ook gemakkelijk schoon te maken is, is een eventuele vlek of spat er snel af te vegen.

Trespa Pura NFCR ondergaat uitgebreide testen voor slag- en stootvastheid en weers- en UV-bestendigheid. Het is ontworpen met het oog op de dagelijkse beproevingen van het gezinsleven en het wordt geleverd met de aanvullende zekerheid van 10 jaar garantie.

Trespa Pura NFCR hoeft niet te worden geschilderd of afgelakt; ook hoeft u zich geen zorgen te maken over krassen, lelijke vlekken of houtrot. Met Trespa Pura NFCR behoudt uw huis het aparte en mooie uiterlijk waarop u nog vele jaren trots kunt zijn.

Het natuurlijke accent voor uw huis

De kleuren die u voor uw huis kiest, zeggen iets over wie u bent. De keuzes die u voor de buitenkant maakt, zijn even belangrijk als de keuzes die u voor binnen maakt. Daarom is Trespa Pura NFCR leverbaar in zes uitgesproken verbeterd hout-opties. Elk daarvan is gecreeerd om de vorm en de stijl van zowel moderne als traditionele huizen te accentueren.

Of u nu een huis wilt dat zich onderscheidt door een frisse, moderne uitstraling, of uw huis een warmere en meer traditionele uitstraling wilt geven, met hetTrespa Pura NFCR-assortiment geeft u uw huis het mooie van de natuur.

Verticale stroken
U kunt Trespa® Pura NFCR verticaal gebruiken, op allerlei verschillende manieren. In het voorbeeld is potdekselwerk te zien dat om en om is aangebracht.
Potdekselstroken
Potdekselen is de traditionele manier van aanbrengen van gevelstroken.
Gevelstroken
Door Trespa® Pura NFCR-stroken horizontaal en verticaal naast elkaar te monteren, kan een plat en vlak oppervlak worden gerealiseerd.