TEWO

Geïsoleerde CLT elementen die 100% natuurlijk zijn.

TEWO

 

TEWO is een nieuw en gepatenteerd bouwelement met houten buitenlagen van CLT (Cross Laminated Timber) en isolatie in de spouw. Het bouwsysteem is gebaseerd op een generieke bouwsteen die geschikt is voor kostenefficiënte, industriële massaproductie en snelle assemblage.

De elementen zijn altijd 200 mm breed en zijn in verschillende diktes verkrijgbaar, afhankelijk van de gewenste RC-waarde. Isolatie is mogelijk met houtvezel, minerale wol of voor het inblazen van isolatiemateriaal.

Op deze pagina leest u meer over het systeem, de voordelen van het systeem, de productie en de plaatsing.

Voordelen TEWO

In de bossen van Noorwegen, in het Hurdal, staat de TEWO fabriek. Het hout uit deze regio kenmerkt zich door zijn hoge sterkte klasse en met weinig knoesten. Vanuit engineering wordt na goedkeuring van de tekeningen de productie aangestuurd. CNC gestuurd maatwerk is het resultaat.

Efficient bouwen

Ten opzichten van reguliere bouwmethoden kan tot 70% van de bouwtijd worden bespaart.

Binnenklimaat

TEWO heeft de technische goedkeuring om zonder plastic diffusiebarriere te worden toegepast en heeft hiermee een bewezen gezonder binnenklimaat.

Gepattenteerd bouwelement

Gecertificeerd

BREEAM en Passiefhuis

 

De TEWO bouwelementen

 

TEWO levert elementen voor verschillende toepassingen, wand, dak, rehab en lichtgewicht. De elementen kenmerken zich door de mes en groef verbindingen met luchtdichte afdichting. De verbinding geeft het hout de ruimte voor zijn natuurlijke werking met behoud van luchtdichtheid. 

Wand element

Het TEWO wandelement is een geïsoleerd CLT-element voor dragende buitenmuren, zoals scheidingswanden in appartementen (geluids- / brandmuren), binnenmuren, borstweringelementen en vulelement in dakconstructies.

Dak element

Het TEWO dakelement is geschikt als aanvulling op traditionele dakspanten en balken. Dakelementen kunnen worden gebruikt in combinatie met TEWO wandelementen of traditioneel hout.

Rehab element

TEWO Rehab is voor na-isolatie of renovatie. TEWO Rehab vervangt de huidige structuur, door geïsoleerde CLT elementen. REHAB is ontwikkeld voor oudere gebouwen met slechte isolatie, zowel thermisch als akoestisch. 

Lichtgewicht element

Lichtgewicht elementen zijn geïsoleerde CLT elementen met een RC waarde tot 4,5. Ze zijn ontwikkeld om toegepast te kunnen worden voor projecten zonder woonbestemming.