Bresc, SoulWood, houten gevelbekleding, etalbond, kantoor, VM Geveltechniek

SOULWOOD®

Hout

Houten gevelbekleding met een ziel.
Rustieke of robuuste gevelbekleding met een unieke natuurlijke uitstraling

SoulWood® algemene informatie

Houten gevelbekleding

Hout is een van de mooiste en oudste materialen dat wordt toegepast als gevelbekleding. Zoekt u een rustieke of robuuste gevelbekleding met een unieke natuurlijke uitstraling? Kies dan voor SoulWood Houten gevelbekleding met een ziel. GarantieGevels B.V. biedt u een uitgebreid gamma van duurzame en milieuvriendelijke houten gevelbekleding. Naast het uitgebreide SoulWood assortiment is in overleg bijna iedere wens in te vullen.

Hoe werkt het?

Na het bepalen van de wensen, levert GarantieGevels het SoulWood totaalpakket. SoulWood totaalpakket bestaat uit adviseringen en begeleiding van begin tot eind, inclusief gevelmateriaal, achterconstructie, afwerking, bevestigingsmateriaal en indien gewenst ook de arbeid via onze montagepartners. Wel zo makkelijk!

Welke houtsoort voor uw gevelbekleding?

Graag adviseren wij u over de houtsoort die het beste bij uw situatie past. Door onze jarenlange ervaring en kennis van hout, gecombineerd met de vakkundigheid van onze montagepartners krijgt u gegarandeerd het juiste advies.

Kleuren

Kleuren zijn belangrijk voor ontwerpvrijheid en daarom is SoulWood nagenoeg in iedere wenskleur leverbaar.

Duurzaamheid

Graag adviseren wij u over de houtsoort die het beste bij uw situatie past. Door onze jarenlange ervaring en kennis van hout, gecombineerd met de vakkundigheid van onze montagepartners krijgt u gegarandeerd het juiste advies.

Garantie

SoulWood wordt geleverd met een garantie van 15 jaar.

Brandvertraging

Omdat de veiligheidseisen hoger dan ooit zijn, wordt het brandvertragend behandelen van hout steeds belangrijker. Voor SoulWood is Euroklasse B-s2,d0 gecertificeerd geen probleem.

Certificering

SoulWood gevelbekleding is voorzien van een prestatieverklaring en CE-markering inclusief de essentiële kenmerken van het gevelproduct. U weet dus precies met wat voor product u te maken hebt.

Montage

Als richtlijn voor het monteren van SoulWood Houten gevelbekleding met een ziel hanteren wij de algemene montage voorschriften van Centrum Hout.

SoulWood assortiment:

SoulWood Premium

Vuren is één van de meest toegepaste houtsoorten in de bouw, mede door de bijzondere combinatie van een laag gewicht, grote sterkte en de ruime beschikbaarheid. Dosse gezaagd vuren heeft een duidelijk vlamtekening en het kwartiers gezaagd hout een streeptekening. De kwasten zijn donkerbruin en grotere kwasten hebben een ovaalvormige doorsnede. Foutvrij vuren is praktisch niet te verkrijgen. Doordat vuren in duurzaamheidsklasse 4 valt wordt het Noord-Europese vuren eerst verduurzaamd.

Thermisch gemodificeerd

Thermisch gemodificeerd hout passen wij de laatste jaren meer en meer toe in onze gevelbekledingen. Door het hout bij een hoge temperatuur te behandelen wordt de duurzaamheid en dimensiestabiliteit aanzienlijk verbeterd en is een additioneel verduurzamingsproces niet meer nodig. Het hout krijgt een mooie bruine kleur met behoud van zijn natuurlijke uitstraling.

SoulWood Modi

Voor SoulWood Modi gebruiken wij Noord-Europees vuren. Het hout wordt gekenmerkt door kwasten en nerven en dit geeft de gevel een eigen levendig karakter.

SoulWood Modi Select

Voor SoulWood Modi Select gebruiken wij Frake wat (nagenoeg) vrij is van kwasten waardoor uw gevelbekleding een exclusieve uitstraling krijgt. SoulWood Modi Select heeft een vlamachtige tekening en kan een donkergekleurd hart vertonen.

Naast het standaard SoulWood assortiment is onder de naam SoulWood Special nagenoeg iedere wens qua houtsoort, model, bescherming en kleur mogelijk.

Standaard SoulWood modellen

SoulWood Rabat

SoulWood Rabat is geschikt voor zowel een horizontale als verticale toepassing en is beschikbaar in de breedtemaat van 125 mm werkende breedte.

SoulWood Zweeds Rabat

SoulWood Zweeds Rabat is geschikt voor horizontale toepassing en is beschikbaar in de breedtemaat van 125 mm werkende breedte.

SoulWood Rhombus

SoulWood Rhombus model is geschikt voor toepassing in een open gevelbekleding, zowel horizontaal als verticaal. Standaard is het Rhombus model beschikbaar in drie breedtematen 70, 95 en 120 mm.

Afmetingen SoulWood modellen

U wilt extra bescherming én ook een mooi kleurtje?

Om de gevelbekleding tegen zon- en weersinvloeden te beschermen en/of te verfraaien met een mooie kleur is SoulWood leverbaar in:

Weathering Grey

Dit is een watergedragen Wood-Sealer die waterafstotend en vochtregulerend is en diep in het hout doordringt. Het hecht zich aan de houtcellen en vormt zo een duurzame “ademende” beschermlaag tegen vocht en vuilaanslag. De vochtopname in het hout wordt sterk gereduceerd waardoor de werking van het hout afneemt en de kans op scheuren en vervormen van het hout wordt verkleind. Er vindt tevens een egale vergrijzing van het houtoppervlak plaats.

Colour

Dit is een watergedragen, dampdoorlatende beits op basis van een acrylaat/alkydsysteem dat zorgt voor een mooie, langdurige en duurzame bescherming. Toegevoegde anti-schimmel bestanddelen zorgen voor preventieve bescherming tegen houtaantastende organismen. Deze speciale formulering zorgt voor een optimale en onderhoudsvriendelijke afwerking van uw hout.

Nature

Hout blijft onbehandeld en ondergaat een natuurlijke verkleuring, uitsluitend mogelijk met SoulWood Modi / Modi Select.

Kleuren SoulWood assortiment:

SoulWood Premium (Vuren)

• Weathering Grey
• Colour

SoulWood Modi (Thermisch gemodificeerd Vuren)

• Nature
• Weathering Grey
• Colour

SoulWood Modi Select (Thermisch gemodificeerd Frake)

• Nature
• Weathering Grey
• Colour

Proefmonsters

Wij beschikken over vakmensen die gespecialiseerd zijn in de industriële afwerking van gevelproducten.
Uniek is het kleurlaboratorium waar bijna elke wenskleur gerealiseerd kan worden. Proefmonsters worden graag geleverd.
Als bewijs van bekwaamheid en natuurlijk om zelf te kunnen zien, voelen en ruiken hoe vakwerk er in het echt uitziet.

Voordelen op een rijtje:

• Natuurlijke product en uitstraling
• Duurzaam FSC®/PEFC™
• 15 jaar garantie
• Onderhoudsvriendelijk
• CE-markering
• Bijna elke wenskleur kan worden gerealiseerd
• Mogelijkheden voor horizontale en verticale montage
• Brandklasse Euroklasse B-s2,d0 gecertificeerd is geen probleem

U kunt de proefmonsters aanvragen via info@garantiegevels.nl