IKO ENERTHERM

Efficiënte isolatie-systemen

Hoogpresterende muurisolatie om warmteverlies te verminderen

IKO Enertherm

Isolatiesystemen voor het  (na) isoleren van muren. Slecht geïsoleerde muren kunnen tot 20% warmteverlies van het gebouw veroorzaken. Hoogpresterende muurisolatie is de meest directe en efficiënte oplossing om dit warmteverlies te verminderen en zo te besparen op het energieverbruik. Minder energieverbruik levert een positieve bijdrage aan het milieu.

IKO enertherm biedt efficiënte isolatiesystemen zowel voor nieuwbouw als renovatie.
De IKO enertherm ALU 50 (PIR isolatieplaat voor gevelisolatie) biedt een antwoord op specifieke bouwsituaties. Deze plaat is geschikt voor renovatie projecten.

 

iKO Enertherm

Thermisch efficiënte isolatiewaarde

IKO enertherm PIR isolatie platen met ALU cacheringhebben ee n lambda-waarde van 0,022 W/(m.K). Concreet betekent dit dat de geldende isolatienormen kunnen behaald worden met minder en dunner materiaal in vergelijking met andere isolatiematerialen.

MCT – Micro Cell Technology

Vormvast
De IKO enertherm platen behouden hun vorm en dimensionele stabiliteit gedurende een langere tijd dan PIR-platen met een standaard celstructuur. De platen zijn krimpvrij. Koudebruggen worden vermeden en een langere levensduur zonder verlies van de isolerende kwaliteiten wordt gegarandeerd.

Wall
IKO enertherm heeft dankzij de optimale formulering van de grondstoffen en productieparameters een uitzonderlijk fijne celstructuur: MCT. Deze Micro Cell Technology geeft unieke karakteristieken aan IKO enertherm:

Vochtongevoelig
MCT zorgt voor een zeer lage wateropname* (<0,6%) in vergelijking met andere isolatiematerialen. Een gewichtstoename door vocht is uitgesloten, de platen zijn
rot- en schimmelvrij en de isolatiewaarde blijft behouden.
* Wateropname op lange termijn, niet te verwarren met wateropname op korte termijn zoals bij minderale wol.

Drukvast
IKO enertherm heeft een hoge elasticiteit. MCT zorgt voor een uitzonderlijke drukweerstand: de cellen veren mee en breken niet. De isolatieplaten zijn beloopbaar, er treedt geen spoorvorming op.

Kijk Niet Verder. Bestel Nu Bij GarantieGevels