Fenixloods Rotterdam

Voor het project Fenixloods heeft GarantieGevels B.V. in opdracht van VM Geveltechniek B.V. onderstaande materialen mogen leveren:

  •  ca. 25.000 m¹ SoulWood Special Colour, Douglas PEFC™ incl. brandvertragende behandeling
  •  en het brandvertragende regelwerk

 

De Fenixloodsen in Rotterdam hebben een lange geschiedenis, het complex is gebouwd in 1922 in verband met de uitbreiding van het aantal lijnen van de Holland Amerika lijnen. De loods heette toen de San Fransiscoloods en was 360 m lang. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden de loodsen gebombardeerd, maar een groot deel van de constructie overleefde de aanslag. In 1947 verwoestte een brand het middelste gedeelte en zo ontstonden er 2 loodsen gescheiden door het Fenixplein

Met bijna 45.000 m² verrijst op Katendrecht een van de grootste bouwprojecten in Nederland. In totaal komen er op de bestaande loods 212 nieuwe loft appartementen. Dit kunnen horizontaal, maar ook verticaal ingedeelde lofts worden. Ieder loft krijgt een ruim terras.

Rond 2009 is Heijmans met de plannen voor ontwikkeling van Fenixloods1 begonnen. Na onderzoek en overleg met Dienst Stadsontwikkeling werd besloten om een nieuwe volume bovenop de loods toe te voegen. Uiteindelijk heeft Mei architects and planners dit project mogen vormgeven.

GarantieGevels dankt VM Geveltechniek voor deze mooie opdracht.