FB® Cavity Barrier

 

 

 

 

Een innovatieve oplossing die GarantieGevels B.V. biedt voor brandveilige gebouwen.

 

BRANDBEVEILIGING VAN GEVENTILEERDE GEVELS

 Branden die zich verspreiden door kieren in de constructie, bijvoorbeeld in spouwen achter de gevelbekleding, vormen een groot risico voor snelle brandvoortplanting. Deze branden zijn voor de brandweer moeilijk te bereiken en te blussen.

Geventileerde gevels worden veel gebruikt in de bouw vanwege een aantal voordelen, zoals een verbeterde thermische isolatie, drukvereffening om schimmelvorming en vochtproblemen te voorkomen, en een breed scala aan esthetische en ontwerpmogelijkheden. Maar in geval van brand kan de luchtspouw achter de bekleding bijdragen tot de snelle verspreiding van de vlammen. Door de trek kan vuur zich 5 tot 10 keer sneller verspreiden dan aan de buitenzijde van de gevelbekleding.

In Nederland zijn in de normen NEN 6068 en 6069 – A1: 2016 de eisen aan de verticale compartimentering van gevels vastgelegd.

Om de luchtspouw van geventileerde gevels in kleinere brandcompartimenten te verdelen voorkom je een verdere uitbreiding van de brand via de luchtspouw.

Om een volledige ventilatie van de geventileerde gevel te verzekeren en de verspreiding van een brand te voorkomen, biedt GarantieGevels de oplossing FB® Cavity Barrier aan.

 

FB® Cavity Barrier is een unieke, gepatenteerde passieve brandwerende isolatie die de vlammen onmiddellijk tegenhoudt, de luchtspleet van de geventileerde gevel op betrouwbare wijze afsluit en de verspreiding van vlammen tot 90 minuten lang voorkomt.

Dankzij het ontwerp van de FB® Cavity Barrier blijft de microporeuze laag – die de brandwerende isolatie vormt – op zijn plaats. Bovendien vormt de FB® Cavity Barrier geen brandende druppels. FB® Cavity Barrier houdt brandende druppels vast die afkomstig kunnen zijn van andere materialen van de gevel en voorkomt het binnendringen van kleine sintels in de geventileerde spouw.

 

Voordelen FB® Cavity Barriers :

  • Getest volgens EN 1366-4:2006 en gecertificeerd als een brandwerend product in de brandklassen EI30, EI60 en EI90
  • Getest volgens: ASTM2912, SP105, Lepir2, BS8414.
  • Makkelijke montage
  • Zorgt voor de nodige ventilatie in de luchtspouw
  • Ongevoelig voor vochtigheid