De Hofmeester Haarlem

Voor het project de Hofmeester in Haarlem heeft GarantieGevels B.V. aan VM Geveltechniek B.V. onderstaande materialen mogen leveren:

  •  ca. 1300 m² Eternit Natura N073
  •  ca. 1500 m² Alucobond® Plus White
  •  ca. 540 m² Recticel Du Panel
  •  en het regelwerk

 

De Entree is een nieuwe wijk in Haarlem. De wijk is ruim opgezet rondom een grote waterpartij, omringd door groenvoorzieningen. De hofmeester vormt met haar uitstraling en directe ligging aan de waterpartij een fraaie aanvulling op De Entree.

Het gebouw bestaat uit 6 woonlagen met op iedere woonlaag 4 appartementen en een ondergelegen garage. Op de bovenste verdieping zijn 2 penthouses gevestigd.

Het gevelbeeld heeft een horizontale belijning van wit metaal. Tussen deze banden bevinden zich open en dichte delen van antracietkleurig plaatmateriaal en houten kozijnen. De witte banden worden doorgezet als borstwering van de terrassen en balkons. Duurzame detaillering is essentieel voor het behoud van de hoogwaardige kwaliteit in de toekomst.

De ontwikkelingscombinatie 023 (bestaande uit AM, BPD en Slokker Vastgoed) heeft aan DP6 architectenstudio opdracht gegeven om het complex te ontwerpen. De bouw is in handen van BAM Wonen.

GarantieGevels dankt VM Geveltechniek voor deze mooie opdracht.