ARGETON

Geventileerd keramisch gevelsysteem

Argeton is een veelzijdig gevelsysteem met een ongekend scala aan ontwerpmogelijkheden.

Aanzienlijk minder montagetijd  dankzij de uitgekiende aluminium achterconstructies.

Argeton

Met Argeton keramische gevelsystemen beleeft u ongeëvenaarde architectonische vrijheid waarmee u nieuwbouwprojecten een kwalitatief hoogwaardige uitstraling geeft. Dit veelzijdige gevelsysteem biedt u een ongekend scala aan ontwerpmogelijkheden. Ook wanneer u Argeton combineert met staal, glas of hout krijgen zelfs renovatieprojecten een elegant, natuurlijk en tijdloos uiterlijk. Dit systeem reduceert de montagetijd aanzienlijk dankzij de uitgekiende aluminium achterconstructies. Denkt u aan Argeton, dan denkt u aan kwaliteit én duurzaamheid.

Argeton keramische gevelsystemen zijn gemaakt op basis van hoogwaardige keramische tegels. Het uiterlijk van de projecten is net zo indrukwekkend als de architectonische vrijheid. U heeft de beschikking over diverse specifieke vormen, verschillende soorten paneelvoegen en een zeer uitgebreid assortiment kleuren en structuren. Bij de projectvoorbereiding krijgt u van GarantieGevels B.V. alle ondersteuning. Desgewenst kunnen we, samen met één van onze gevelpartners, Argeton leveren inclusief de montage.

Het systeem: sneller, creatiever en economischer bouwen

Argeton is een geventileerd gevelsysteem, opgebouwd uit, op lengte gezaagde, keramische tegels (enkel en dubbelwandig) en een specifiek op het type ontwikkelde aluminium draagstructuur.
De Argeton tegels worden al vanaf begin jaren tachtig geproduceerd. In het uitgebreide assortiment vindt u zowel tegels voor horizontale als verticale montage.

De kwaliteit: zekerheid tot in de details

Keramische tegels

In de moderne Duitse fabriek in Görlitz produceert men 1500 m2 Argeton tegels per dag. Deze voldoen aan de hoogste kwaliteitsnorm volgens EN 14411. Ze worden gebakken op temperaturen tussen de 1080º en 1280º en daarna op maat gezaagd. Conform DIN 4102-4 zijn ze niet brandbaar
getest, materiaal klasse A1 én bestand tegen water en vorst volgens EN 1304.

Aluminium draagstructuur

De draagstructuur bestaat uit aluminium profielen conform DIN 4113-1, legering EN AW 6063-T66. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen een verticale en horizontale draagstructuur. Tegels op een verticale draagstructuur worden bevestigd door middel van tegelhouders en tegels op een horizontale draagstructuur door middel van tegelklemmen.

Voeg

Voor voeg- en hoekoplossingen zijn aluminium profielen beschikbaar en tevens bestaat de mogelijkheid fabrieksmatig tegels in verstek te zagen voor een hoekoplossing op maat.

Kijk Niet Verder. Bestel Nu Bij GarantieGevels