A-BRICK

Een geventileerd keramisch gevelsysteem. Geen mortel, minder klei, hoogwaardige kwaliteit en met oog voor de planeet!

A-Brick

De keramische strips van hoogwaardige kwaliteit hangen in metalen cassettes en zijn volledig mechanisch geborgd. Lijm of mortel is niet nodig.  Met 75% minder klei is de A-Brick licht. Een groot voordeel bij hoogbouw, voor een lichte constructie en meer bewoonbaar oppervlak. En natuurlijk renovatie: toch een keramische gevel, zonder extra fundering.

Maatwerk

We zitten graag vanaf de beginfase bij u aan tafel en denken mee in oplossingen. Waarna we een legplan voor u maken. De cassettes zijn op maat te leveren en de montage op de bouw is eenvoudig en snel.

Bevestiging

De strippen worden in een metalen cassette gehangen. De haken zijn in 2 richtingen geplaatst waardoor de strippen niet gaan schuiven, aan de bovenzijde worden ze geborgd met een weerhaak. De cassettes zijn in verschillende staalkwaliteiten verkrijgbaar.

 

Uitvoeringen

Kies uit verschillende kleuren en structuren, met of zonder stootvoeg.

 

Afmetingen

A-Brick kent striplengtes tot wel 400 mm. De werkende hoogtemaat is 75 mm. Deze keramische steenstrips worden bevestigd in een metalen cassette. Verschillende verbanden zijn mogelijk: het verband hoeft namelijk niet te corresponderen met de haken in de metalen achterplaat. De strips worden altijd geborgd door een haak.

Gewicht

Circa 35 kilogram per m2. Dat maakt A-Brick een licht systeem. Met bijhorende voordelen erg geschikt als u op zoek bent naar een lichte constructie.

Buitenhoeken en neggekanten

Deze zijn te realiseren door fabrieksmatig vervaardigde hoekstrippen. Bij neggekanten tot 10 cm om de hoek hoeft geen aanvullende constructie toegepast te worden. Als alternatief kan er ook met een verstekhoek gewerkt worden met een klein visbekje.

Prefabricage

Is zeker mogelijk! Dat is onder andere heel geschikt bij achterconstructie van gevel vullend houten spouwbladen.
We kunnen hele elementen voor u laten ontwikkelen en afleveren op de bouwplaats.